Annons:
Företagsjulklappar

Ola Strandberg: Varför spä på materialismen och sopberget?

Publicerad: 2017-01-04

Den kategori prylar som av Skatteverket tillåts som julgåva till personalen hamnar oftast i kategorin “skräp”. Undvik denna typ av gåva och använd pengarna till något mer värdefullt.

Svar till Lars Knapasjö

Detta är ett svar på huvudinlägget på debatten "Företagsjulklappar". Till huvudinlägget

Jag driver ett framgångsrikt företag med ett fåtal anställda men ett nätverk av närmare 30 musikartister som förtjänar lite extra omtanke vid till exempel jul.

Jag har 25 yrkesverksamma år bakom mig vid ett antal olika företag och har mottagit alla typer av julgåvor, dyra som billiga, med företagets logotyp/branding och utan, upplevelser, prylar, presentkort, osv. Det som alla utom en (en halsduk i Merinoull från Nya Zeeland) har gemensamt är att de åkt mer eller mindre oanvända i soporna.

Vem, utom företagen specialiserade på att trycka loggor på prylar, blir egentligen gladare av dessa gåvor? Jag känner mig extremt nöjd med att ha donerat hela potten till ”Musicians without Borders” som med hjälp av musikaktiviteter stöder krigsoffer under devisen ”War Divides, Music Connects”. Det sjuka är att denna gåva inte är skattefritt avdragsgill för företaget, medan en julgåva i form av en pryl till personalen är det.

Om skribenten
author
Ola Strandberg Äger och driver Strandberg Guitars efter en lång "vanlig" karriär.
Summering
Företagsjulklappar

Vem tycker du ska svara?

Du som läsare kan föreslå vilka personer du tycker ska vara med och svara i denna debatt.
  • Skicka gärna in ditt förslag till redaktionen om vem du tycker bör svara.