Annons:
Paketuthämtning

Leena Laine: Posten vägrade lämna ut mitt paket också

Publicerad: 2015-12-02

Jag hade samma erfarenhet som Pelle. Postombudet vägrade lämna ut mitt paket på grund av att namnen inte stämde enligt henne.

Svar till Pelle Forsberg

Detta är ett svar på huvudinlägget på debatten "Paketuthämtning". Till huvudinlägget

6378 personer har röstat
Håller med Pelle Forsberg

Jag råkade ut för samma sak som Pelle när jag skulle hämta ut ett paket hos postombudet där jag bor. I folkbokföringen har jag egentligen ett dubbelnamn med bindestreck emellan, men använder till vardags bara den ena delen av mitt förnamn både som tilltals- och officiellt namn.

På paketet stod därför den ena delen av mitt dubbelnamn och på legitimationen dubbelnamnet. Tjejen som skulle lämna ut paketet kom tillbaka och sa att namnet inte stämde. Jag trodde först att hon skojade, men märkte snabbt att det var på fullt allvar. Hon framhärdade i att hon omöjligen kunde lämna ut paketet med varorna (som dessutom redan var betalda i förskott) till mig , eftersom namnet inte var skrivet på samma sätt på paketet som på mitt legitimation.

I en sån situation kan man inte bli annat än förbannad. Det handlade bara om rent och skärt paragrafrytteri, anser jag. Hon fattade ju naturligtvis att det var mitt paket. Jag kunde inte göra annat än vända på klacken, ringa företaget i fråga och de kontaktade postombudet. Det kostade mig ingenting, förutom upprörda känslor och att jag var tvungen att åka en sväng till för att få ut mitt  paket. Jag blir fortfarande arg nu när jag skriver detta. Vad kan man kalla det för annat än korkad byråkrati?

Annons:
Om skribenten
author
Leena Laine Jag vill ha ett mänskligare samhälle utan onödig byråkrati.
Summering
Paketuthämtning

Debatten är nu avslutad

Du som läsare kan föreslå vilka personer du tycker ska vara med och svara i denna debatt.