Annons:
Tågförseningar

Charlotte Fürst: SJ har också ett eget ansvar

Publicerad: 2017-06-13

SJ har ofta möjligheter att gå ut med hjälpsam och tydlig information och bör göra det för att underlätta för alla. Annars visar de nonchalans.

Svar till Lars-Erik Svensson

Detta är ett svar på huvudinlägget på debatten "Tågförseningar". Till huvudinlägget

3128 personer har röstat
Håller med Lars-Erik Svensson

Oavsett Trafikverkets ansvar för skyltarna vid tågförseningar, så har SJ ett eget ansvar.

Jag reser den 7 juni från Älmhult till Stockholm. Jag får när jag står på perrongen ett sms om att tåget är 20 min försenat. Det blir 50 min försening. Jag frågar tågvärden varför de inte varnar redan dagen före? Jag vet att det är problem på banan då vi hade ungdomar på besök från Lund 5 juni och de kom 40 min för sent på grund av banarbete. Värden säger att det inte är banarbete som är problemet, utan personalbrist som gör att det blir en försening just denna morgon 7 juni. Jag frågar igen, då en annan tågvärd. Denne säger att det var tre timmars stillastående tåg på grund av ledningsfel kvällen 6 juni och det gjorde att personalen kom fram för sent och inte får köra utan proper vila. Därav dagens, 7 juni, försening.

Detta visste SJ när de lade sig att sova kvällen 6 juni. Det kunde man talat om i tid så att vi som behövde passa tiden kunde  ha haft möjlighet att boka ett tidigare tåg.

Annons:
Om skribenten
author
Charlotte Fürst Jag bor i Stockholm och reser mycket med tåg till Älmhult där jag har familj.
Summering
Tågförseningar

Debatten är nu avslutad

Du som läsare kan föreslå vilka personer du tycker ska vara med och svara i denna debatt.