Annons:
Arbetsmiljö

jaime lorca: Bötfäll företag som bränner ut anställda på löpande band

Publicerad: 2017-04-13

Företag som bränner ut anställda på löpande band borde få betala för det – inte samhället.

Svar till Rebecca Watts

Detta är ett svar på huvudinlägget på debatten "Arbetsmiljö". Till huvudinlägget

3941 personer har röstat
Håller med Rebecca Watts

I dag befinner sig västvärlden och Sverige i ett nytt läge. Frankrike blev först med att kriminalisera mejlande efter jobbet. Arbetsgivare som skickar e-mail till anställda efter arbetstid blir straffade med höga böter. I dag har anställda orimliga mängder jobb att hinna med och problemet är att som anställd hinner man aldrig att varva ner.

Arbetsgivarna har satt i system att bränna ut sin personal för att sedan ta in ytterligare en ny duktig idiot för att efter ett eller två  år bränna ut dessa personer också. Är det så vi vill ha vårt samhälle? Säger man ifrån så förklarar din närmaste chef att man kanske bör byta jobb eller att du inte är rätt person för denna tjänst.

Okej, nu till min poäng och allas bästa. Vad kostar det skattebetalarna en person som blir utbränt på grund av för hög arbetsbelastning? Först blir man sjukskriven och får ersättning av Försäkringskassan, och sedan tillkommer behandlingar och olika typer av terapier för att komma tillbaka och bli frisk igen. Kontentan blir att vi skattebetalare får betala ett ganska högt pris. Företag får och gör som de vill med människor utan att samhället kräver tillbaka på vad det kostar oss att få tillbaka en person till arbete igen.

Annons:

Är det inte rätt att kräva företag som bränner ut anställda på löpande band att betala för de personer som bränns ut? Det är det minsta företagen kan göra annars kommer det här att bli ett mycket stort problem för nationen.

Företag måste bestraffas med höga böter  annars är det fritt fram för marknaden att göra som de vill med oss – eftersom det är vinsten och avkastningen på kapitalet som räknas och inte människorna. Människorna kan bytas ut, vi har blivit förbrukningsvaror i denna värld. Det är nu dags att sätta ner foten och förklara för våra politiker att bägaren har nu runnit över och att det är dags att något måste göras.

Huvudinlägg:
Rebecca Watts: Man ska inte behöva förlora sig själv för jobbets skull

Replik:
Kerstin Norman: Fler får arbeta på sin yttersta kapacitet

Om skribenten
author
jaime lorca Vill få till en ändring.
Summering
Arbetsmiljö

Debatten är nu avslutad

Du som läsare kan föreslå vilka personer du tycker ska vara med och svara i denna debatt.