Annons:
Nationalism

Roland Karlsson: Religion och nationalism är som syskon

Publicerad: 2017-06-14

Nationalism, religion och även ideologi är riskfaktorer i världen. De skapar grupper som kan få för sig att bara de har rätt. Det händer då och då.

Svar till Englund & Myrstener

Detta är ett svar på huvudinlägget på debatten "Nationalism". Till huvudinlägget

11901 personer har röstat
Håller inte med Englund & Myrstener

Två företrädare för en religion hävdar att nationalism (som idé) är en hemsk företeelse och att man kan rädda samhället från denna hemska företeelse med religion. Jovisst, nationalism är en farlig företeelse som kan leda både till krig, förtryck och förföljelse. Men, så är också religion. I alla fall sett som en generell riskfaktor.

Man kan säga att religion och nationalism är som syskon, nära släkt. Med liknande faror. Vilket vi ganska tydligt just nu ser på fler ställen i världen. Det är en grupp människor med gemensam syn, vilket kan gå åt pipsvängen ibland.

Så, ärade skribenter. Tänk igenom det hela en gång till. Det är vad jag råder er. Ni är troligen hyvens människor och menar väl, men många som viftar med svenska flaggor är likaledes.

Om skribenten
author
Roland Karlsson En något filosofiskt lagd 53a. Född och uppväxt i Stockholm. Intresserar mig för vad som händer och sker och hur människor uppför sig. Gillar min hemstad. Vandra runt är trevligt. Och eftersom jag är här, jo, debatt är kul.
Summering
Nationalism

Debatten är nu avslutad

Du som läsare kan föreslå vilka personer du tycker ska vara med och svara i denna debatt.