Annons:
Relationsvåld

Tomas Nilsson: Våldet mot män i nära relationer finns också

Publicerad: 2016-02-23

Kvinnors våld mot män måste uppmärksammas – och män som blir slagna måste även de få hjälp av det svenska samhället.

2235 personer har röstat
Håller med Tomas Nilsson
5
Personer har svarat på artikeln

Jag har en släkting som blir utsatt för våld av sin partner. Personen vet inte när partnern kommer ”få utbrott” och därmed en örfil, ett slag och höra orden ”du förtjänar det”. Partnern har brukat våld mot min släkting ett dussintal gånger och utövar psykologisk terror. Min släkting får inte ha några vänner alls av motsatt kön och partnern är extremt svartsjuk så fort min släkting ska gå på ett personalevent. Partnern arbetar inte och anser att det är släktingens fel och att denne därför bör säga upp sig – trots att de har barn och utgifter.

Partnern har även kommit till min släktings arbete och slagits och därmed blivit portförbjuden. Det har också förekommit andra situationer där deras gemensamma barn har varit inblandade.

Min släkting valde att anmäla, men ingenting hände. Det togs inte på allvar trots den extrema situationen. Man kan ställa sig frågan ”varför?”. Varför händer ingenting?

Svaret är att min släkting är en man som lever ihop med en kvinna. Enligt vårt samhälle existerar inte kvinnors våld mot män i nära relationer. I den svenska storstad som han lever i finns det många kvinnojourer för våldsutsatta kvinnor, men bara en jour för män – och det är för män som slår och behöver hjälp med att sluta slå.

Annons:

Min släkting är helt övergiven av samhället, för män kan inte gråta eller hur? Män har inga känslor, och om någon slår en man inför dennes barn på dennes arbete så är det sånt man får ta i ett jämställt samhälle, eller hur?

Jag hoppas 2016 blir ett bättre år. Ett jämställt år där även min släkting räknas.

Replik:
Johan Nilsson: Mansjourerna finns – men saknar volontärer

Om skribenten
author
Tomas Nilsson Student.

Vad tycker du?

Här sammanfattar skribenten sin huvudsakliga ståndpunkt där du som läsare kan rösta på om du håller med eller inte. Du kan när som helst ändra ditt svar.

Kvinnors våld mot män måste uppmärksammas – och män som blir slagna måste även de få hjälp av det svenska samhället.

Summering
Relationsvåld

Debatten är nu avslutad

Du som läsare kan föreslå vilka personer du tycker ska vara med och svara i denna debatt.