Annons:
Klädsel

Anna Schvili: Stoppa hetsjakten på barn som bär slöja

Publicerad: 2018-06-12

För inte så länge sedan var Sverigedemokraternas politik något avskyvärt för de flesta. Men vi har nått en tid då det blivit rumsrent och vanligt att avhumanisera medmänniskor. Varje vuxen individ har ett ansvar att inte vara en del av att upprepa historien.

Om landets ekonomi känns hotad, så ta luften från en folkgrupp. Svartmåla, stryp och bli landets hjältar. Den filosofin är inget nytt under solen och har upprepats gång på gång under historiens gång. Inte kan det väl hända igen?

I dag är vi klokare, mer medmänskliga och samtalar med varandra på ett demokratiskt, gemensamt och jämställt sätt. Men hysch, har ni sett de där muslimerna? Många av dem köper inte de där korta shortsen på H&M till sina flickor. Flickorna har kläder som täcker deras kroppar. Vissa av dem har till och med slöja. Låt er inte luras av att flickorna verkar glada. Deras föräldrar är inte som vi andra kloka, medmänskliga, demokratiska, jämställda och sansade människor. De är något annat, ett hot mot oss.

Snart kommer deras högtid. Och fråga inte vad de gör under sin högtid. De tar nog på sig sina slöjor och firar– men inte som vi. De gör konstiga saker. De dricker inte ens vin och sprit medan de firar och de har barnen med sig. Vi måste rädda deras barn, så att de inte blir som sina föräldrar.

SD växer så det knakar och i stället för att stå kvar med en gnutta ryggrad, har övriga partier desperat börjat småspringa i deras fotspår. När började tävlan om att ta vår luft? Finns det inget bättre sätt att få röster på?

Angående artiklar i tidningar om att förskolepersonal tvingar barn att bära slöja är det ren propaganda och väldigt långsökt ur ett verklighetsperspektiv. Verkligheten är att de flickor som väljer att ta på sig slöja (skolbarn, från grundskolan och upp till gymnasiet, förskolebarn med slöja låter suspekt) blir aktivt konfronterade av lärare, med frågor och påståenden.

Ett av tusentals exempel är min dotter som en morgon stod framför spegeln och sken som en sol. ”Mamma jag vill ha hijab (slöja) på mig i skolan idag,” och iväg åkte hon till skolan glad och hör och häpna, lekte med sina kompisar precis som vanligt. Alltså utan att bli muterad till en icke-mänsklig varelse. Senare på kvällen återgav hon responsen hon fått av sin lärare:

”Var det du själv som valde att ta slöja på dig?” (antagligen med ett ansiktsuttryck som sa mer än ord kan göra).

”Ja.”

”Jamen … Fick du välja färg själv då?!”

Historien håller på att upprepa sig och till varje vuxen som är med och upprepar den, kom ihåg att du inte är någon hjälte. Du kan aldrig vara en hjälte när du stryper luften från andra, oavsett hur mycket luft du får av det själv.

Om skribenten
author
Anna Schvili Stockholm.

Vad tycker du?

Här sammanfattar skribenten sin huvudsakliga ståndpunkt där du som läsare kan rösta på om du håller med eller inte. Du kan när som helst ändra ditt svar.

För inte så länge sedan var Sverigedemokraternas politik något avskyvärt för de flesta. Men vi har nått en tid då det blivit rumsrent och vanligt att avhumanisera medmänniskor. Varje vuxen individ har ett ansvar att inte vara en del av att upprepa historien.

eller
Summering
Klädsel

Vem tycker du ska svara?

Du som läsare kan föreslå vilka personer du tycker ska vara med och svara i denna debatt.
  • Skicka gärna in ditt förslag till redaktionen om vem du tycker bör svara.