Annons:
Paketuthämtning

Robin Millqvist: Därför nekas utlämning hos Posten

Publicerad: 2015-12-03

Postens sätt att skydda dig och mig mot bedrägeri är att adressatens namn alltid ska överensstämma med giltig legitimation. Detta är givetvis inte vattensäkert, men det försvårar för bedragarna.

Svar till Pelle Forsberg

Detta är ett svar på huvudinlägget på debatten "Paketuthämtning". Till huvudinlägget

6378 personer har röstat
Håller med Pelle Forsberg

UC uppger att 2014 uppgick anmälda ID kapningar i Sverige till 67.000 st och årligen omsätter kapningarna 3.7 miljarder kr. Det är det näst vanligaste brottet i Sverige. (Källa: UC)

Ett mycket vanligt tillvägagångssätt är att beställa varor på postorder antingen i annans namn eller med stulna kortuppgifter. Bedragarna vittjar sedan brevlådan och hämtar ut försändelsen på posten, kalaset betalar du och jag.

Så för att göra uthämtningen till ett nöje: Ta för vana att alltid beställa varor i ditt riktiga namn samt medtag giltig id-handling. Önskas försändelsen skickas till ett smeknamn, anmäl först namnbyte till skatteverket.

Jag förstår att det är frustrerande att bli nekad utlämning på grund av felstavning och att det kan ses som paragrafrytteri. Men var drar man gränsen i gråzonerna? För att garantera högsta säkerhet mot kunderna är det därför strikta regler. Exakt rätt namn mot ID-handling (som är giltig). Det är trots allt långt mycket bättre (tycker jag) än att bestrida fakturor från ett gäng olika företag samt driva polisanmälningar.

Annons:
Om skribenten
author
Robin Millqvist 27-årig marknadskoordinator med tidigare erfarenhet av dagligvaruhandel och postombud.
Summering
Paketuthämtning

Debatten är nu avslutad

Du som läsare kan föreslå vilka personer du tycker ska vara med och svara i denna debatt.