Annons:
Paketuthämtning

Sara Kanje: Även paket med rätt namn fick inte hämtas ut

Publicerad: 2015-12-03

Även jag har varit med om att inte få hämta ut ett paket. För mig gick det inte ens att lösa utan paketet fick åka hela vägen tillbaka till Australien för att skickas igen, trots att båda mottagares namn fanns på paketet.

Svar till Pelle Forsberg

Detta är ett svar på huvudinlägget på debatten "Paketuthämtning". Till huvudinlägget

6378 personer har röstat
Håller med Pelle Forsberg

Även jag har råkat ut för PostNords pragrafrytteri.

När jag gifte mig i somras skickade goda vänner från Australien en gåva till mig och min blivande make. Då vi inte gifte oss i Stockholm där vi bor, utan i Lund, skickades paketet till min mamma men i våra namn. För att försäkra sig om att paketet skulle komma fram hade våra vänner betalat extra pengar för en spårbar försändelse. Paketet var adresserat till både mig och min man c/o min mammas efternamn (som är samma som mitt), dock med bara min mans (dåvarande) efternamn på första raden, dvs. N.N & Sara X, c/o Kanje.

Således stod bådas våra för och efternamn på paketet, om än inte i sedvanlig ordning. När jag glad för att våra vänner skänkt oss sådan omsorg gick för att hämta paketet blev jag därför ytterst förvånad när jag inte fick hämta ut det. Personalen vägrade lämna ut försändelsen, trots att båda våra namn stod på paketet. Stod två namn på paketet behövde nämligen bådas legitimationer visas upp för att få ut försändelsen. Vi visade båda våra legitimationer men eftersom jag inte heter Sara X fick vi inte lov att hämta paketet.

Annons:

Att det inte ens finns en folkbokförd Sara X i Sverige spelade ingen roll. Vi försökte upprepade gånger, men svaret blev varje gång nej. Att någon som bor i ett annat land stavar fel eller inte skriver adresser precis på samma sätt som vi borde rimligtvis hända hela tiden. I det här fallet förutsatte de att jag skulle ta min mans efternamn när vi gifte oss och ville vara lite gulliga genom att använda mitt nya namn.

Vi kontaktade posten som efter några vändor meddelade att adressaten inte gick att ändra då det var en spårad försändelse. Det enda vi nu kunde göra var att vänta på att paketet skickades tillbaka till Australien, och sedan fick våra vänner skicka det en gång till. Känns ju lagom miljövänligt.

Slutet gott allting gott. Efter en vända till andra sidan jorden skickades paketet igen till vår hemadress med expressförsändelse. Döm om min förvåning när budet som lämnade det vid dörren inte ens ville se min legitimation…

Om skribenten
author
Sara Kanje ganska nygift f.d. utbytesstudent
Summering
Paketuthämtning

Debatten är nu avslutad

Du som läsare kan föreslå vilka personer du tycker ska vara med och svara i denna debatt.