Annons:
Subventionerade anställningar

Sofia Otterström: Reglerna bör inte stramas åt – utan ses över

Publicerad: 2017-09-07

Komplexiteten i arbetsmarknadspolitiken. Ett svårt och viktigt uppdrag där alla olika aktörer behöver ta sitt samhällsansvar.

Svar till Sofia Otterström

Detta är ett svar på huvudinlägget på debatten "Subventionerade anställningar". Till huvudinlägget

Svar till Rasmus Canbäck. Jag håller med om frågans komplexitet. Arbetsförmedlingen har också en viktig läxa att göra. Inte minst när det gäller att över tid stötta de seriösa och bra arbetsgivare som antingen tar emot praktikanter för en kortare tid och/eller som anställer personer med behov av extra stöd. Men vi behöver tyvärr också ha koll på företag/organisationer som ser sin chans att utnytja systemet till sin egen ekonomiska fördel.

Att reglerna ska stramas åt sa jag inte, men bör ses över. Förutsättningar för kontroll preciseras. Det ska vara lätt att göra rätt och svårare att utnyttja systemet. Hela tiden görs dessa avvägningar med stor respekt är individen och med bästa samhällsnytta för ögonen.

Om skribenten
author
Sofia Otterström Arbetar som arbetsterapeut på Arbetsförmedlingen i Uppsala. Blir inkopplad när personer inskrivna hos oss har någon typ av funktionsvariation som det kan komma att behöva tas hänsyn till när det gäller arbete eller studier.
Summering
Subventionerade anställningar

Vem tycker du ska svara?

Du som läsare kan föreslå vilka personer du tycker ska vara med och svara i denna debatt.
  • Skicka gärna in ditt förslag till redaktionen om vem du tycker bör svara.