Annons:
Sjukhusskandalen

ANDERS ADOLFSSON: Patienterna kommer att hamna i kläm

Publicerad: 2018-01-11

Behåll ett större uppdrag för akutmottagningen vid NKS för att ej riskera patientsäkerheten inom akutsjukvården i Stockholm.

Svar till Lars Tocklin

Detta är ett svar på huvudinlägget på debatten "Sjukhusskandalen". Till huvudinlägget

Jag håller med om Lars Tocklins inlägg som vill att NKS tar ett större uppdrag, ej bara “intensivakut” som är planen i dag. Den stora omflyttning av akutflödet med den påtagliga minskningen av akutbesök vid NKS i och med öppnandet av NKS akutmottagning för vuxna i maj kommer få avsevärda konsekvenser för stockholmarnas akutsjukvård. Redan i dag går Sös på knäna (stabsläge i veckan på grund av bristande vårdplatser), Danderyd bygger om/ut klart tidigast fjärde kvartalet 2019, verkar som S:t Göran klarar uppdraget bättre i dag.

När NKS akutmottagning öppnar ställs allt på sin spets, mer än 50 000 akutbesök/år skall omfördelas till övriga sjukhus akutmottagningar och närakuter som nu byggs ut. Jag tror att resurserna ej finns för att hantera dessa volymer/patienter på övriga akutsjukhus, patienter kommer hamna i kläm. Finns kompetensen hantera det bredare sjukdomspanoramat som kommer hamna på närakuter? Jag tvivlar, patienter kommer hamna i kläm.

Annons:
Om skribenten
author
ANDERS ADOLFSSON Röntgenläkare
Summering
Sjukhusskandalen

Vem tycker du ska svara?

Du som läsare kan föreslå vilka personer du tycker ska vara med och svara i denna debatt.
  • Skicka gärna in ditt förslag till redaktionen om vem du tycker bör svara.