Annons:
Köpmissbruk

Ann-Britt Aldeman: Det behövs forskning om köpberoendet

Publicerad: 2018-04-13

Det räcker inte med att genomskåda shoppinghetsen. Regering och riksdag måste initiera och besluta om forskning som kan kartlägga hur många som är drabbade av köpberoende.

Svar till Patrik Wincent

Detta är ett svar på huvudinlägget på debatten "Köpmissbruk". Till huvudinlägget

Sedan min bok ”Att köpa lyckan” publicerades 2006 har jag drivit en envis kampanj för att uppmärksamma det lidande som drabbar personer som är beroende av att ständigt shoppa för mer än vad deras ekonomi tillåter.

Fortfarande kontaktar människor mig i sin förtvivlan. Det finns nämligen ingenstans som man kan få adekvat behandling annat än att vända sig till en privat psykoterapeut. Detta kostar förstås pengar, något som den köpberoende inte har.

Jag har också under alla dessa år uppvaktat politiker i alla partier, Folkhälsoinstitutet, socialutskottet i riksdagen, fackföreningar med flera. För att något ska hända krävs att regering och riksdag till exempel skulle ge Folkhälsoinstitutet i uppdrag att kartlägga och ta fram forskning på området. Vi kommer ingenstans med att bara genomskåda problemet.

Hur länge ska unga tjejer få fortsätta att prostituera sig för att underhålla sitt köpberoende? Politiker, vakna upp och gör något!

Annons:
Om skribenten
author
Ann-Britt Aldeman Författare och initiativtagare till Köpberoendes riksförbund och självhjälpsgrupper.
Summering
Köpmissbruk

Vem tycker du ska svara?

Du som läsare kan föreslå vilka personer du tycker ska vara med och svara i denna debatt.
  • Skicka gärna in ditt förslag till redaktionen om vem du tycker bör svara.