Annons:
Försäkringskassan

Marit Haunss Linden: Sjukpenning

Publicerad: 2017-11-30

Sjukt system för oss som har begränsad arbetsförmåga men 100% arbetsglädje

Svar till Eva Lindström

Detta är ett svar på huvudinlägget på debatten "Försäkringskassan". Till huvudinlägget

2829 personer har röstat
Håller med Eva Lindström

2014 startade min dialog med FK pga sjukskrivning för smärta. Idag är mina “365” dagar förbrukade. Trots utredningar av oberoende läkare, rehab på smärtklinik och arbetsträning på ” skyddad” arbetsplats får jag avslag på sjukpenning. Min sista handläggare svarar mekaniskt att hon inte kan ta annat beslut med det underlag som hon har,ur ett medicinskt perspektiv. För att underlätta för min handläggare som inte har medicinsk kompetens men har som ansvar att göra medicinska bedömningar med läkarintyg som grund, skickade jag en diger bunt av medicinsk information som stöd.

Trots tydliga rekommendationer från Socialstyrelsen hur FK ska göra bedömningar utifrån mina diagnoser,smärtklinikens resultat  forskning och fibromyalgi förbundets information till arbetsgivare står jag nu utan sjukpenning.

Jag är legitimerad förskollärare och har en arbetsförmåga  på 75% men måste nu stå hela arbetsmarknaden till förfogande. Istället för att fokusera på att jag nått till 75% arbetsförmåga och vill / kan fortsätta arbeta inom ett bristyrke väljer FK att slå ner mig i golvet för 25% smärtproblematik.

Annons:

Det är inte jag som är sjuk utan hela systemet. Två myndigheter bollar med oss som har en arbetsförmåga dock lite begränsad. FK säger att det finns jobb där man inte behöver tänka, bli stressad eller belasta kroppen fysiskt. AF skriver in dig men sen tar hjälpen slut.

Kvar står den enskilda individen knäckt av två  myndigheter vars uppdrag är att stötta dem som behöver deras hjälp.

Om skribenten
author
Marit Haunss Linden Frustrerad förskollärare som vill arbeta men kan bara jobba 75%.
Summering
Försäkringskassan

Debatten är nu avslutad

Du som läsare kan föreslå vilka personer du tycker ska vara med och svara i denna debatt.