Annons:
Finanseliten

Nils-Erik Nilsson: Kritiken handlade om att inte betala skatt

Publicerad: 2017-11-10

På vilket sätt skulle förslaget att lägga stora pengar på populära “välgörande ändamål” öka skatteintäkterna för den svenska välfärden eller andra skattefinansierade projekt i Sverige?

Svar till Claes Thulin

Detta är ett svar på huvudinlägget på debatten "Finanseliten". Till huvudinlägget

1728 personer har röstat
Håller med Claes Thulin

Den kritik som riktats mot miljardärerna handlade om att det inte betalat tillräckligt med skatt att använda i den svenska välfärden mm.

På vilket sätt skulle förslaget att lägga stora pengar på populära “välgörande ändamål” öka skatteintäkterna för den svenska välfärden eller andra skattefinansierade projekt i Sverige? Det är ju då fortfarande så att det är miljardärerna och inte de svenska (demokratiskt valda) politikerna som bestämmer vart pengarna skall gå.

Jag kan därför inte se att förslaget på något sätt skulle påverka den kritik som riktas mot miljardärerna.

Såvitt jag förstått har de heller inte gjort något olagligt och inte brutit mot några skatteregler. I vart fall har jag inte sett någon sådan kritik. Stormen i mediernaverkar därför ha fått karaktären av drev och intentioner att “ta över” rättsskipningen. Men i en rättsstat är det domstolar som utdömer eventuella straff efter att myndigheter (polis, ekobrottsmyndighet, skatteverk o.d.) har utrett fallen.

Annons:
Om skribenten
author
Nils-Erik Nilsson Pensionär som arbetat med energifrågor i hela mitt yrkesverksamma liv, speciellt kärnkraft och miljöfrågor.
Summering
Finanseliten

Debatten är nu avslutad

Du som läsare kan föreslå vilka personer du tycker ska vara med och svara i denna debatt.