Annons:
Skatt på dricks

Karin Falk: Främja en levande och bra restaurangkultur

Publicerad: 2017-09-12

Låt restaurangnäringen fortsätta skänka oss glädje i denna tid av mörker.

Svar till Jenny Olsen

Detta är ett svar på huvudinlägget på debatten "Skatt på dricks". Till huvudinlägget

Att tillämpa skatt på dricks utan att höja restauranganställdas löner skulle med allra största sannolikhet leda till ännu större brist på och mer inkompetent restaurangpersonal. Detta i sin tur försämrar givetvis kvaliteten på både service och mat. Tråkigt med andra ord.

Att tillämpa skatt på dricks, men också höja de anställdas löner så den utbetalda lönen hamnar i nivå med vad personalen tidigare fick ut skulle leda till högre kostnad för krögaren (som i de flesta fall redan kämpar med lönsamheten). Högre kostnad för krögaren gör att krögaren måste få in mer pengar och höjer pris på mat och dryck. Höjt pris på restuarangbesök gör att färre går ut och äter. När färre går ut och äter kommer många restauranger inte kunna hålla öppet. Tråkigt om du frågar mig.

Nej, detta är inget som hotar världsfreden. Det finns värre saker, folk som svälter, Nordkorea hotar med kärnvapen, Trump är president, global uppvärmning och sommaren i Sverige har varit medioker igen… Kanske är det just därför vi borde låta restaurangnäringen få fortsätta skänka oss glädje i detta mörker.

Annons:
Om skribenten
author
Karin Falk Kvinna 35 år med man och två småbarn som älskar att äta god mat på restauranger i Stockholm.
Summering
Skatt på dricks

Vem tycker du ska svara?

Du som läsare kan föreslå vilka personer du tycker ska vara med och svara i denna debatt.
  • Skicka gärna in ditt förslag till redaktionen om vem du tycker bör svara.