Annons:
Skatt på dricks

Paul Sandin: Det är ingen gåva om det ska fylla ut lönen

Publicerad: 2017-09-11

Alla måste betala skatt. Man kan inte klassa något som en gåva om man räknar med att denna gåva ska fylla ut lönen.

Svar till Jenny Olsen

Detta är ett svar på huvudinlägget på debatten "Skatt på dricks". Till huvudinlägget

Jenny Olsen skriver i ett debattinlägg att hennes lön har hållits nere för att man räknar med att få dricks. Det innebär ju att en del av din inkomst ses som självklart skattefri om du räknar den som gåva.

Vidare skriver hon att hon anser att staten tar dricks utan att ge något tillbaka. Jaså? Vad sägs om fri sjukvård, skola och samhällsservice som du undanhåller skatt som denna service finansieras av? Du anser alltså att du ska ha rabatt på samhällsservice genom att få gåvor som du inte redovisar?

Vi får alla betala våra resor till och från arbetet och till viss del för kläder som inte arbetsgivaren håller med. Bara för att din arbetsgrupp kan få en skattefri gåva så är ni inte ensamma om det problemet. De som inte kan få något extra vid sidan av lönen hur tror du de klarar sig?

Klaga inte på att facket godkände att ni ska upprätthålla samhällskontraktet genom att betala skatt. Klaga istället på att facket inte ställde krav på att arbetsgivaren ska ge mer lön, hålla er med arbetskläder som skyddar mot arbetsskador och att få bättre arbetstider. Det är det facket finns till för, inte för att garantera svarta inkomster…

Annons:
Om skribenten
author
Paul Sandin Allmänt intresserad i politik och demokratisk utveckling.
Summering
Skatt på dricks

Vem tycker du ska svara?

Du som läsare kan föreslå vilka personer du tycker ska vara med och svara i denna debatt.
  • Skicka gärna in ditt förslag till redaktionen om vem du tycker bör svara.