Annons:
Stockholmstrafiken

Christian Tamker: Ingen gillar cyklister – inte ens andra cyklister

Publicerad: 2017-05-12

Inte ens cyklister gillar cyklister. De få som anser sig odödliga och tar usla beslut utsätter ofta sin omgivning för fara.

Svar till Lars Svensson

Detta är ett svar på huvudinlägget på debatten "Stockholmstrafiken". Till huvudinlägget

5059 personer har röstat
Håller med Lars Svensson

Har cyklat i Stockholmstrafiken sedan 1998. Tidigare cyklade jag i förorter där jag växte upp och där finns inte samma trafiktäthet, inga problem. Inbillar mig att jag tillhör kategorin hänsynsfyll cyklist och stannar vid övergångsställen och vid rödljus. Har naturligtvis syndat några gånger. Men det som är min största risk som cyklist är andra cyklister. Ett otal gånger har jag i relativt lugn maner passerat en cyklist på en cykelbana och ibland kommer det mötande trafik, inga problem. Men i dessa ögonblick dyker det i regel upp en fjärde cyklist som cyklar om mig i min omkörning. Dvs ställer till en farlig scen för oss alla fyra. Ofta sportklädda män (!)  som tar dessa usla beslut för att slippa bromsa och tappa fart. Säkerligen utrustad med pulsklocka och tävlar mitt sitt föregående “lopp”.

Vem gillar cyklister? Inga, inte en andra cyklister. Min far myntade ett uttryck när jag var ung. Han sa ofta: “måttliga korvar” till mig när jag tog i för mycket med det jag än nu sysslade med och när saker och ting inte gick som jag ville. Vill bara säga till dessa cyklister som tar dessa usla beslut om att kunna hinna i mellan bilar, gångtrafikanter etc. Måttliga korvar, för bövelen! Har sett några vurpor i mina dagar, inga egna lyckligtvis, utan från dessa typer av personer. Aj, det ser ont ut.  Bespara er själva och framförallt oss andra dessa obehagliga tillfällen då vi andra oskyldiga blir inblandade i dessa situationer.

Annons:

Huvudinlägg:
Lars Svensson: Cyklister har inte förtursrätt och egna trafikregler

Replik:
Oskar Ericsson: Fotgängare har inte rätt att gå hur som helst

Om skribenten
author
Christian Tamker Älskar att cykla till och från till jobbet, till kundbesök med mera och bara njuta av Stockholm och i bästa fall vackert väder. En morgontur på 15-20 min är till och med bättre än morgonkaffet!
Summering
Stockholmstrafiken

Debatten är nu avslutad

Du som läsare kan föreslå vilka personer du tycker ska vara med och svara i denna debatt.