Annons:
Stockholmstrafiken

Oskar Ericsson: Fotgängare har inte rätt att gå hur som helst

Publicerad: 2017-05-12

Alla måste följa trafikreglerna, det är inte bara cyklister som gör fel. Fotgängare går ofta på fel ställe vilket tvingar cyklister att gira på ett sätt som kan upplevas hänsynslöst.

Svar till Lars Svensson

Detta är ett svar på huvudinlägget på debatten "Stockholmstrafiken". Till huvudinlägget

5059 personer har röstat
Håller med Lars Svensson

Jag håller helt med Lars Svensson om att cyklister måste följa trafikreglerna och visa hänsyn mot fotgängare på övergångsställen, men vad som missas i inlägget är att fotgängare ofta går rätt ut i vägen där de inte ska vara utan att se sig för. Jag visar alltid hänsyn för de som går på övergångsställen men jag tycker att det är otroligt irriterande när fotgängare går på cykelbanor utan någon som helst hänsyn till cyklister och förväntar sig att cyklisterna ska rätta sig efter fotgängarna som själva bryter mot reglerna. Jag tror att många cyklister tvingas bryta mot regler för att gira undan för fotgängare som går där de inte ska göra det.

Stadsplaneringen lämnar mycket att önska för cyklister. Cykelvägarna går ofta lite hur som helst och blockeras frekvent av parkerade bilar. Fotgängare går på cykelbanor och går i mitten eller på höger sida av delad väg vilket leder till att cyklister tvingas gira undan. Fotgängare bör utbildas i trafikreglerna och även de visa hänsyn.

Annons:

Om alla följer trafikreglerna är det mycket lättare att göra rätt och ta sig fram säkert.

Om skribenten
author
Oskar Ericsson Cyklist och gångtrafikant
Summering
Stockholmstrafiken

Debatten är nu avslutad

Du som läsare kan föreslå vilka personer du tycker ska vara med och svara i denna debatt.