Annons:
Böneutrop

C-G Pernbring: Kristendomen är demokratisk till skillnad från islam

Publicerad: 2018-05-16

Kristendomen har under årtusenden utvecklats till en demokratisk religion i motsats till islam. Islam är fortfarande ärkekonservativ och auktoritär. Därför är ett accepterande av böneutrop fel steg att gå. Det kan också leda till att parallellsamhällen utvecklas i Sverige.

Svar till C-G Pernbring

Detta är ett svar på huvudinlägget på debatten "Böneutrop". Till huvudinlägget

Som vanligt när religionen/kristendomen debatteras i Sverige i dag går debattörerna ofta minst hundra år tillbaka i tiden.  Ja, till och med tusen år!

En av skribenterna kostar till och med på sig lyxen med att citera Moseboken. Ändå påstår han att han är ateist.

Jag håller emellertid med skribenterna att kristendomen också en gång i tiden var en auktoritär religion. Men då får vi gå minst femtio till hundra år tillbaka i tiden. Numera, på 2000-talet, kan vi väl ändå inte påstå detta. Det är i dag en modern och fri religion.

Kristendomen har under årtusenden utvecklats till en demokratisk religion i motsats till islam. Islam är fortfarande ärkekonservativ och auktoritär. Den är dessutom politisk.

Kommer ett strikt uppdelat parallellsamhälle att fungera i Sverige? Kan det inte leda till besvärande spänningar? Vi riskerar att få ett sekulärt “oreligiöst” samhälle och ett djupt religiöst muslimskt samhälle.

Annons:

Genom att godkänna böneutrop, accepterar ni också samtidigt indirekt alla muslimska religiösa traditioner som exempelvis könsstympning på kvinnor, omskärelse på män och kvinnoförtryck (hijab/slöja, burkini eller burka)?
Är det verkligen någonting att försvara?

Det är väl klart att vi måste ha samma (samordnade) regler och lagar i hela landet. Därför måste regering/riksdag agera i denna fråga.

Till slut: Undertecknad är varken intolerant, fördomsfull eller rasist. I alla fall är jag inte kulturrasist.

Vad det nu är för någonting? Det var det mest fantastiska jag läst på länge.

Nej, jag försöker alltid se verkligheten i dagens värld och i dagens svenska samhälle.

Om skribenten
author
C-G Pernbring Helsingborg.
Summering
Böneutrop

Vem tycker du ska svara?

Du som läsare kan föreslå vilka personer du tycker ska vara med och svara i denna debatt.
  • Skicka gärna in ditt förslag till redaktionen om vem du tycker bör svara.