Annons:
Assistanstimmar

Gunnel Larsson: Åsa Regners direktiv till Försäkringskassan hotar definitivt funktionshindrades livskvalité!

Publicerad: 2016-02-15

Att tala om jämställdhet och delaktighet är lätt, men det hotas i praktiken av inte minst Åsa Regners nya direktiv till Försäkringskassan! Redan i dag är det oerhört kränkande att bli granskad av Försäkringskassan för att få rätt till assistans med att till exempel behöva ange hur lång tid det tar på toaletten.

Svar till Veronica Hedenmark

Detta är ett svar på huvudinlägget på debatten "Assistanstimmar". Till huvudinlägget

5104 personer har röstat
Håller med Veronica Hedenmark

1973 bröt jag nacken när jag dök på för grunt vatten och på en sekund förändrades mitt liv! Eftersom jag själv i dag, tack och lov, har assistans dygnet runt så följer jag vad som sägs angående denna underbara lag, som så har förvandlat mitt och många andras liv.

För att komma i närheten av att leva ett liv på något så när lika villkor som andra i min egen ålder är jag beroende av denna fantastiska service som personlig assistans är! Alltså är jag befogat mycket upprörd över det som sker i vårt land nu! Detta hotar mitt liv och min livskvalité på ett sätt som nog bara vi som är i situationen helt kan förstå.

Försäkringskassan har fått i uppdrag av Åsa Regner att spara in på den personliga assistansen – men det ska inte påverka personer med funktionshinder. Hur är detta möjligt?

Att Åsa Regner som är barn-, äldre- och jämställdhetsminister kan ge ett uppdrag åt Försäkringskassan som med stor sannolikhet gör mitt och andras liv ännu svårare än vad de redan är, gör mig förundrad! Ska vi byta liv några veckor Åsa Regner och se om du säger detsamma sen?

Annons:

Du har själv en situation som inte alls är lika beroende av det ekonomiska läget i landet som vi har som är i beroendeställning till välfärdssystemen. Att då försöka göra besparingar på oss och våra livssituationer känns milt sagt insiktslöst, oetiskt och det stämmer absolut inte med orden som står på regeringskansliets hemsida där du Åsa Regner presenterar dig så här:

”Som minister i en feministisk regering vill jag utveckla en modern välfärdsmodell. Rättighetsfrågor, möjlighet till inflytande och att stötta de mest utsatta är centralt. Målet är en tydligare jämställdhetspolitik och stärkt delaktighet och tillgänglighet i samhället. Barnets rättigheter ska stärkas liksom kvaliteten, tryggheten och närvaron i äldreomsorgen.”

Huvudinlägg:
Veronica Hedenmark: Antalet assistanstimmar avgörande för min och sonens framtid

Om skribenten
author
Gunnel Larsson Efter att ha hört Åsa Regners tankar om att se över personlig assistans reformen och att hon gett direktiv till Försäkringskassan så har jag mycket svårt att sitta tyst! Pga att jag är i verkligt behöv av personlig assistans så känns dessa ord som en kniv mot min strupe!
Summering
Assistanstimmar

Debatten är nu avslutad

Du som läsare kan föreslå vilka personer du tycker ska vara med och svara i denna debatt.