Annons:
Köttskatt

Per-Anders Jande: Hög tid för skatt på kött

Publicerad: 2015-11-02

Det är inte längre någon tvekan om att konsumtion av processat kött ökar risken för cancer. Många föreslår beskattning av kött av miljöskäl, men en köttskatt skulle också vara positiv för folkhälsan. Det är dags för regeringen att besluta om minskningsmål för köttkonsumtionen och införa styrmedel för att nå målen.

7907 personer har röstat
Håller med Per-Anders Jande
3
Personer har svarat på artikeln
Om skribenten
author
Per-Anders Jande Per-Anders Jande är styrelseledamot i Svensk mat- och miljöinformation och har länge varit aktiv i den svenska miljörörelsen. Svensk mat- och miljöinformation är en ideell förening som informerar om matens miljöpåverkan och arbetar för hållbar matproduktion.

Vad tycker du?

Här sammanfattar skribenten sin huvudsakliga ståndpunkt där du som läsare kan rösta på om du håller med eller inte. Du kan när som helst ändra ditt svar.

Det är inte längre någon tvekan om att konsumtion av processat kött ökar risken för cancer. Många föreslår beskattning av kött av miljöskäl, men en köttskatt skulle också vara positiv för folkhälsan. Det är dags för regeringen att besluta om minskningsmål för köttkonsumtionen och införa styrmedel för att nå målen.

Summering
Köttskatt

Debatten är nu avslutad

Du som läsare kan föreslå vilka personer du tycker ska vara med och svara i denna debatt.
  • Åsa Romson
    730
    Miljöminister (MP) och språkrör för Miljöpartiet Personen har avböjt att delta i debatten
  • Sven-Erik Bucht
    206
    Landsbygdsminister (S)
  • Magdalena Andersson.
    90
    Finansminister (S)
  • Gabriel Wikström
    182
    Hälso- och sjukvårdsminister (S)
  • Jonas Colting
    3265
    Hälsodebattör och författare